Machines > Support

Failure of working Machines installation ... :cry:

(1/1)

rogedjohn:
Please, Please help me if you can. I feel like self-destructing spontaneously because my installation of Machines from original disks all of a sudden began failing and not loading properly. Now all it will do is load the graphic up to the letter M, and then go no further. After a day of this, I uninstalled and reloaded the program. Same issues. Reloaded again  with another set of original disks. Same issue! :argh: You can't break out until almost a minute later and then you get the message "Application Error: C:\Program Files\Acclaim Entertainment\Machines\machines.E... | The box below this message has the following message: "The instruction at 004f9257 referenced memory at 00000000  The memory could not be written  Click okay to terminate the application" Clicking okay will give a box titled 'Microsoft Windows'. It states that machines.Exe has stopped working  "A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available." At the bottom is the standard 'Close Program' button This of course ends the program/episode, and of course provides no real solution at all. Typical Microsoft/Windows bs.

Please help me if you can. I am running the XP/Vista patch and d3drm.dll from this site. My computer is an Acer Aspire 4730Z and the specs are a follows:

Windows Vista Home Premium Service Pack 2

Processor: Intel Pentium Dual T3400 @2.16Mhz  2.17Ghz

Memory: 2 GB

System type: 32-bit Operating System

I keep all security updates done immediately, run a firewall and antivirus which I update daily before any computing session.

Any help will be appreciated greatly.

Thanks to all in advance

rogedjohn :clint:

11/11/11 - Attached saved ProcMon file ...

11/11/11 -Followed all of VOTS's suggestions and got no good results ...

11/11/11 -  :cowbell: Victory! :holy: Thanks Mb... That last suggestion (deleting playinfo.bin)  did the trick. Want to thank all for the suggestions! Played the game before updating this log...

Thanks all again!

  :-) rogedjohn :clint:

mb:
Do you run machines as administrator or standar user account? Check for remains of Machines files in VirtulStore (C:\Users\[your profile name]\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\Acclaim Entertainment\Machines\), remove it if exist.

If it did't work you can give us more information about problem with this procedure:
http://forums.wiredforwar.org/index.php?topic=8273.msg31991#msg31991

ScrewTheSystem:
Another thing you can try (which I found to be used a lot on this forum when people have that dreaded error), is the following:

- right-click Machines - properties
- under 'compatibility', tick off the three boxes under 'display settings'

You can also (with or without the previous settings) try executing the game under a different compatibility OS (98, 95, NT or 2000) and try starting Machines from a shortcut or from the client.

Also, try mounting your Machines CD (make sure it contains the file 'setupy.bin', though...) and run it that way.

Hope this was useful ;)

 :squidly: :squidly:

Navigation

[0] Message Index

Go to full version